Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Házi hamburger

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi hamburger igazi klasszikus, amelyet saját készítésű puha zsemlével és fűszeres húspogácsával tehetünk igazán különlegessé. A friss zöldségekkel, sajtokkal és szószokkal variálva minden alkalomra tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.07.

A hamburgerzsemléhez

A hamburgerhúshoz

Elkészítése

Hamburgerzsemle

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A margarint meglangyosítjuk, majd a liszttel és a sóval összegyúrjuk az egészet.

A tésztából 8–10 egyforma méretű zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 25 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Hamburgerhús

A darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojássárgájával, a sóval, a borssal, valamint az aprított petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszát lefedve 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután húspogácsákat formázunk belőle, és kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük.

Összeállítás

A frissen sült zsemlét félbevágjuk, középre tesszük a húspogácsát, és ízlés szerint zöldségekkel (saláta, paradicsom, uborka, hagyma), sajttal és szószokkal (ketchup, mustár, majonéz) rétegezzük.

Tipp

A húspogácsát gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy csípős paprikával is, így karakteresebb ízt kapunk. A zsemlék tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal, hogy még inkább hasonlítson a klasszikus hamburgerekhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is