Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi hamburger recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A hamburgerzsemléhez

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)

A hamburgerhúshoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom

Elkészítése

Hamburgerzsemle

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A margarint meglangyosítjuk, majd a liszttel és a sóval összegyúrjuk az egészet.

A tésztából 8–10 egyforma méretű zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 25 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Hamburgerhús

A darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojássárgájával, a sóval, a borssal, valamint az aprított petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszát lefedve 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután húspogácsákat formázunk belőle, és kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük.

Összeállítás

A frissen sült zsemlét félbevágjuk, középre tesszük a húspogácsát, és ízlés szerint zöldségekkel (saláta, paradicsom, uborka, hagyma), sajttal és szószokkal (ketchup, mustár, majonéz) rétegezzük.

Tipp

A húspogácsát gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy csípős paprikával is, így karakteresebb ízt kapunk. A zsemlék tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal, hogy még inkább hasonlítson a klasszikus hamburgerekhez.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hazi-hamburger-2/