Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi hamburger recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús (csirke vagy sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál ketchup (cukormentes)
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 nagy fej gomba
  • bazsalikom

Elkészítése

Húsalap elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gombát. Belekeverjük a tojást, a mustárt, a ketchupot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával és friss bazsalikommal fűszerezzük. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd formázzuk a húspogácsákat.

Sütés

A pogácsákat kontakt grillen, saját zsírjukban 6–7 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha serpenyőben készítjük, kevés kókuszolajat használunk.

Tálalás

A kész húspogácsát teljes kiőrlésű zsemlébe tesszük, sok friss zöldséggel és ízlés szerint svéd gombasalátával kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a húskeverékhez adhatunk egy kevés worcestershire szószt vagy füstölt paprikát is. A zsemléket sütés előtt megpiríthatjuk, így még finomabb lesz a végeredmény. Sajt szelettel, avokádóval vagy jalapeñóval is gazdagíthatjuk a házi hamburgert.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hazi-hamburger/