Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi hummusz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
  • 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom
  • bors
  • só

Elkészítése

A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.

A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.

Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.

A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hazi-hummusz/