Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi kapros lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4-5 dl langyos víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítése

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk a sót és az olajat amitől kissé lágy tésztát kapunk. Ezt 15-20 percig pihentetjük.

Eközben a tejfölt összekeverjük a kaporral a füstölt szalonnát kisütjük és a hagymát csíkokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk.

Miután meg kelt a tészta két részre osztjuk és elnyújtjuk, majd belehelyezzük a kizsírozott tepsibe. A tejfölös kapros mártással megkenjük a tésztát, ráhalmozunk egy kevés szalonnát és hagymát ( annyit hogy a másik tésztára is jusson).

180°C 30-40 percig sütjük.

Felszeleteljük és tálalásra kész.

Én salátával is nagyon szeretem 🙂

https://receptneked.wps.hu/gyors/hazi-kapros-langos/