Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
- 3 főtt tojás
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 5 dkg vaj
- 4 tk csemege torma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 kis lila hagyma
- frissen őrölt színes bors
Saláta:
- 6 hónapos retek
- 4 újhagyma
- néhány szál petrezselyemzöld
- kis csokor snidling
- ízlés szerint só
- olívaolaj
Elkészítése:
A sonkát apró kockára vágom, hozzáadom a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt, és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixolom. A lila hagymát apróra, a tojást nagyobb kockára vágom, hozzákeverem a sonkakrémhez, majd félreteszem, és elkészítem a salátát.
A retket félbe, majd szeletekre vágom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítom, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverem. Sózom, meglocsolom olíva olajjal.
Pirítóst készítek, megkenem a sonkakrémmel, ráteszek egy-két evőkanállal a salátából, és azonnal tálalom.
Jó étvágyat!