Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsgombócok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt, áttört burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk zsír
  • 1 ek. búzadara
  • só
  • őrölt bors
  • 30 dkg pörkölthús
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.

A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.

A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.

Nagyon finom, készítsétek el!

https://receptneked.wps.hu/gyors/hortobagyi-husgombocok/