Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hot-dog leveles tésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 270 g leveles tészta
  • 25 dkg virsli
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg sajt
  • 3 darab csemege uborka
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál szezámmag

Elkészítése

A tészta és a töltelék előkészítése:

A megtisztított és felaprított hagymát kevés olajon dinszteljük meg.

A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk (ha előre nyújtottat használunk akkor azt csak tekerjük ki), majd közepére egymás mellé fektetjük a virsliket. Megkenjük mustárral, rászórjuk a dinsztelt hagymát, majd a reszelt sajtot és a felszeletelt uborkát is elosztjuk rajta.

Formázás:

A virslik két oldalán a tésztát kb 45 fokos szögben, körülbelül 1 centiméterenként bevagdossuk. Ezután a csíkokat felváltva, jobbról és balról a töltelékre hajtjuk, így fonott hatást kapunk. A végén az alsó tésztarészt is ráhajtjuk, majd a maradék csíkokkal lezárjuk.

Sütés:

A megformázott tésztát megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A mustár helyett használhatunk ketchupot vagy majonézet is, illetve a sajtot variálhatjuk füstölt sajttal vagy cheddarral. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a töltelékhez tehetünk pár szelet jalapeñót vagy csípős paprikát is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hot-dog-leveles-tesztaban-2/