A tészta és a töltelék előkészítése:
A megtisztított és felaprított hagymát kevés olajon dinszteljük meg.
A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk (ha előre nyújtottat használunk akkor azt csak tekerjük ki), majd közepére egymás mellé fektetjük a virsliket. Megkenjük mustárral, rászórjuk a dinsztelt hagymát, majd a reszelt sajtot és a felszeletelt uborkát is elosztjuk rajta.
Formázás:
A virslik két oldalán a tésztát kb 45 fokos szögben, körülbelül 1 centiméterenként bevagdossuk. Ezután a csíkokat felváltva, jobbról és balról a töltelékre hajtjuk, így fonott hatást kapunk. A végén az alsó tésztarészt is ráhajtjuk, majd a maradék csíkokkal lezárjuk.
Sütés:
A megformázott tésztát megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A mustár helyett használhatunk ketchupot vagy majonézet is, illetve a sajtot variálhatjuk füstölt sajttal vagy cheddarral. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a töltelékhez tehetünk pár szelet jalapeñót vagy csípős paprikát is.