Elkészítése
Instant palacsintapor elkészítése
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd jól záródó üvegbe tesszük. Ezzel a por bármikor kéznél lesz, amikor gyors reggelit vagy desszertet szeretnénk.
Palacsintatészta elkészítése
A palacsintaporhoz hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, majd simára keverjük. Egy serpenyőt, lehetőleg öntöttvasat, zsiradék nélkül felforrósítunk. Egy kisebb merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére, és amikor a széle megszilárdul, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, nagyjából 20 másodperc alatt.
Tálalás
A palacsintákat ízlés szerint mogyorókrémmel és friss eperrel tálalhatjuk. Sütés közben akár csokoládét, áfonyát vagy aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a tésztába, így változatosabb lesz.
Tipp
A palacsintapor nagyobb adagban is elkészíthető, így hetekig eláll, és mindig kéznél van. Ha lágyabb, puhább palacsintát szeretnénk, a tej egy részét kefirre vagy joghurtra cserélhetjük.
