Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juharszirupos hot dog dijoni mustáros hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 kisebb bagett
  • 6 db fehér grillkolbász
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 1 csipet barnacukor

Elkészítése

Kolbász és bagett

A grillkolbászokat előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Kivesszük, megkenjük juharsziruppal, mellé tesszük a bagetteket, majd visszatoljuk a sütőbe további 8 percre, amíg a juharszirup szépen karamellizálódik és a bagettek ropogósra sülnek.

Mustáros hagyma

A hagymát félbevágjuk, vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajon a mustármaggal együtt pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt, barna cukrot és a tárkonyecetet, majd jól elkeverjük, és félretesszük.

Összeállítás

A bagettet hosszában bevágjuk, a kolbászokat félbevágjuk, és a bagettbe tesszük. A tetejére kanalazunk a mustáros hagymából, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A juharszirup helyett mézzel is készíthetjük, ha egyszerűbb megoldást keresünk. Kínálhatunk mellé friss coleslaw salátát, ami remekül illik az édeskés-pikáns ízekhez.fa

https://receptneked.wps.hu/gyors/juharszirupos-hot-dog-dijoni-mustaros-hagymaval/