Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kalács smarni

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a kalácskockákra. Hagyjuk állni, hogy a kalács jól felszívja a folyadékot, közben néha megforgatjuk, hogy minden oldalról átitatódjon. Közben a tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot belekeverjük a beáztatott kalácskockákhoz, hozzáadva a rumba áztatott mazsolát is. Egy nagy serpenyőben fél […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a kalácskockákra. Hagyjuk állni, hogy a kalács jól felszívja a folyadékot, közben néha megforgatjuk, hogy minden oldalról átitatódjon.

Közben a tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot belekeverjük a beáztatott kalácskockákhoz, hozzáadva a rumba áztatott mazsolát is.

Egy nagy serpenyőben fél evőkanál vajat melegítünk, majd beleöntjük a kalácsmassza felét, és egyenletesen elsimítjuk. Amikor az alsó oldala aranybarnára sült, megfordítjuk, és kis idő múlva fakanállal nagyobb darabokra tépkedjük, mint a császármorzsánál. Szép aranybarnára sütjük, közben folyamatosan kevergetjük.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és meggylekvárral kínáljuk.

Sztori

Bár a császármorzsát nem igazán szeretem, ezt a verziót annál inkább! A kalácsmorzsa finom, egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert egy könnyű ebéd után.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is