Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalács smarni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300-250 g szikkadt kalács (kockázva )
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 marék mazsola (rumba áztatva )
  • vaj (a sütéshez )
  • 1-2 evőkanál cukor (el is hagyható, attól függően mennyire édes a kalács)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítése

Először a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a kalácskockákra. Hagyjuk állni, hogy a kalács jól felszívja a folyadékot, közben néha megforgatjuk, hogy minden oldalról átitatódjon.

Közben a tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot belekeverjük a beáztatott kalácskockákhoz, hozzáadva a rumba áztatott mazsolát is.

Egy nagy serpenyőben fél evőkanál vajat melegítünk, majd beleöntjük a kalácsmassza felét, és egyenletesen elsimítjuk. Amikor az alsó oldala aranybarnára sült, megfordítjuk, és kis idő múlva fakanállal nagyobb darabokra tépkedjük, mint a császármorzsánál. Szép aranybarnára sütjük, közben folyamatosan kevergetjük.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és meggylekvárral kínáljuk.

Sztori

Bár a császármorzsát nem igazán szeretem, ezt a verziót annál inkább! A kalácsmorzsa finom, egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert egy könnyű ebéd után.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kalacs-smarni/