Először a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a kalácskockákra. Hagyjuk állni, hogy a kalács jól felszívja a folyadékot, közben néha megforgatjuk, hogy minden oldalról átitatódjon.
Közben a tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot belekeverjük a beáztatott kalácskockákhoz, hozzáadva a rumba áztatott mazsolát is.
Egy nagy serpenyőben fél evőkanál vajat melegítünk, majd beleöntjük a kalácsmassza felét, és egyenletesen elsimítjuk. Amikor az alsó oldala aranybarnára sült, megfordítjuk, és kis idő múlva fakanállal nagyobb darabokra tépkedjük, mint a császármorzsánál. Szép aranybarnára sütjük, közben folyamatosan kevergetjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és meggylekvárral kínáljuk.
Sztori
Bár a császármorzsát nem igazán szeretem, ezt a verziót annál inkább! A kalácsmorzsa finom, egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert egy könnyű ebéd után.