Káposzta elkészítése
Az olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd kevés cukrot szórunk rá. Hozzáadjuk a lereszelt káposztát, megsózzuk, és ha szeretjük, megborsozzuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg szép aranyszínt kap.
Tészta főzése
A száraztésztát bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főtt tésztát a pirított káposztához keverjük, és átforgatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás
A káposztás tészta ízlés szerint tovább ízesíthető cukorral, ha édesebben szeretjük, vagy frissen őrölt borssal, ha inkább sósan fogyasztanánk.
Tipp
Érdemes a káposztát előző nap lereszelni és enyhén besózni, így sütés közben gyorsabban puhul és még ízletesebb lesz. A tésztát közvetlenül tálalás előtt forgassuk össze a káposztával, hogy ne ázzon el.