Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 2 szelet füstölt, főtt házi sonka
  • 2 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 szál friss petrezselyemzöld
  • 6 dkg lágy kecskesajt
  • 2 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet pirospaprika
  • só


Elkészítése:

A vajat serpenyőbe teszem, hozzáadom a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, pirítom néhány percig, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát.

A tojásokat egyenként felütöm, majd egy tálba téve villával összekeverem, majd mikor a bacon és a sonka is megpirult kissé, hozzáadom a felvert tojásokat.

Kissé megsózom, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adok hozzá, kissé összekeverem és készre sütöm.

Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsolom a még forró tojásra, meghintem egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórok és már tálalom is, ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát.

Ami lehet egy gazdag, tápláló reggeli, vagy vacsora.

 

https://receptneked.wps.hu/gyors/kecskesajtos-sonkas-tojasrantotta/