Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kedvenc sztapacskám

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy reszelőn lereszeljük. Hogy a reszelt burgonya ne barnuljon meg, a reszelés közben folyamatosan lisztet szórunk rá. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint egy tojást, és megsózzuk. Ha a burgonyás massza túl hígnak tűnik, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy megfelelő állagot érjünk el. Közben egy fazékban […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy reszelőn lereszeljük. Hogy a reszelt burgonya ne barnuljon meg, a reszelés közben folyamatosan lisztet szórunk rá. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint egy tojást, és megsózzuk. Ha a burgonyás massza túl hígnak tűnik, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy megfelelő állagot érjünk el.

Közben egy fazékban vizet forralunk, sót adunk hozzá. Amikor a víz lobogva forr, a masszából nokedliszaggató segítségével kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, majd közepes lángon még pár percig főzzük őket, hogy teljesen megpuhuljanak. Ezután leszűrjük a galuskákat, és egy kivajazott tepsibe tesszük.

Végül a galuskákat juhtúróval megszórva tálaljuk. Az étel frissen, melegen az igazi, amikor a juhtúró szépen ráolvad a forró galuskákra. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is