Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kedvenc sztapacskám recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • 50 dkg krumpli
  • 1 csipet só
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 15 dkg juhtúró

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy reszelőn lereszeljük. Hogy a reszelt burgonya ne barnuljon meg, a reszelés közben folyamatosan lisztet szórunk rá. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint egy tojást, és megsózzuk. Ha a burgonyás massza túl hígnak tűnik, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy megfelelő állagot érjünk el.

Közben egy fazékban vizet forralunk, sót adunk hozzá. Amikor a víz lobogva forr, a masszából nokedliszaggató segítségével kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, majd közepes lángon még pár percig főzzük őket, hogy teljesen megpuhuljanak. Ezután leszűrjük a galuskákat, és egy kivajazott tepsibe tesszük.

Végül a galuskákat juhtúróval megszórva tálaljuk. Az étel frissen, melegen az igazi, amikor a juhtúró szépen ráolvad a forró galuskákra. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/gyors/kedvenc-sztapacskam/