A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy reszelőn lereszeljük. Hogy a reszelt burgonya ne barnuljon meg, a reszelés közben folyamatosan lisztet szórunk rá. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint egy tojást, és megsózzuk. Ha a burgonyás massza túl hígnak tűnik, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy megfelelő állagot érjünk el.
Közben egy fazékban vizet forralunk, sót adunk hozzá. Amikor a víz lobogva forr, a masszából nokedliszaggató segítségével kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, majd közepes lángon még pár percig főzzük őket, hogy teljesen megpuhuljanak. Ezután leszűrjük a galuskákat, és egy kivajazott tepsibe tesszük.
Végül a galuskákat juhtúróval megszórva tálaljuk. Az étel frissen, melegen az igazi, amikor a juhtúró szépen ráolvad a forró galuskákra. Jó étvágyat!