Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemencés lángos vagy langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2db nagyobb krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 1dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg kockázott bacon szalonna
  • 2 db lilahagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • egy kevés fokhagymakrém
  • 10-15 dkg sajt


Elkészítése:

Megfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem.

A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl élesztőt.

A lisztet sózom majd hozzá keverem az élesztőt. Simán összegyúrom s kb 1 órát kelesztem.

Ez alatt meg pirítom a bacont. Meg pucolom a lila hagymát,s kikeverek egy pohár tejfölt egy kis fokhagymával (tubusosat használtam)

A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtom s beteszem egy olíva olajjal kikent tepsibe. Megkenem a fokhagymás tejföllel,rászórom a bacont a lila hagymát s még egy kevés sajtot reszelek a tetejére.

200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöm.

[box style=”info”]Ha valami miatt nincs időm akkor a kenyérsütőgépet szoktam használni a dagasztás kelesztésre, pl ha el kell mennem valahova akkor mire haza érek a gép összegyúrta ,megkelesztette ,már csak nyújtani és sütni kell. Ilyenkor a kenyérsütőgép üstjében futtatom fel az élesztót és erre mérem rá a lisztes krumplit. Fontos hogy a liszt tetejét sózzuk ilyenkor,hogy ne érjen a só az élesztőhöz !! mert akkor nem fog megkelni a tésztánk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/kemences-langos-vagy-langallo/