Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 65 dkg finomliszt (kb)
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál só
  • 3 dl víz (kb)

Öntethez

  • 15 dkg bacon
  • 25 dkg főtt, füstölt császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • fehérbors ízlés szerint
  • 500 g tejföl
  • petrezselyemzöld
  • 1 marék reszelt sajt

Elkészítése

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli.

A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt bacont, a kockázott császárszalonnát, rátesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és addig melegítjük, amíg a sajt is elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös-szalonnás szósszal és petrezselyemzölddel díszítjük, végül még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/ketszalonnas-tejfolos-sajtos-galuska/