Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 7 csapott ek búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek napraforgó olaj (morzsához)
- 4 ek zsemlemorzsa (morzsához)
- tejföl/vaníliapuding a tetejére
Elkészítése:
3 dl tejhez felteszünk melegedni. Adunk hozzá kb. 6-7 ek búzadarát, 2 csomag vanília cukrot és kristálycukrot, valamint reszelt citromhéjat (ízlés szerint). Kevergetve sűrűre főzzük.
Ha kész, keverjük hozzá a túrót, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Egy edényben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A túrós masszából nedves kézzel gombócokat formázunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Vaníliapudinggal, vagy tejföllel kínáljuk.

