Előkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.
Közben a szalonnát, kolbászt, hagymát és petrezselymet felvágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
Szósz:
Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges, egy kis olajat is adhatunk hozzá) megfonnyasztjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.
Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet és alaposan összekeverjük. A sajt felét is beleszórjuk és jól összeforgatjuk, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.
Összeállítás:
Hozzáadjuk a raguhoz a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük. Ha szükséges, akkor sózzuk, de előbb ne, mert a paprika, sajt, kolbász és szalonna is sós.
Tálaláskor szórjuk rá a maradék sajtot és petrezselymet, majd forrón tálaljuk.
Tipp:
A kolbászos tészta ízét gazdagíthatjuk egy kis füstölt paprika hozzáadásával vagy ha szeretjük a csípőset, csípős paprikakrémet is használhatunk a szószhoz.