Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos füstölt sajtos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg fodros nagykocka
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dl tejszín

Elkészítése

Előkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.

Közben a szalonnát, kolbászt, hagymát és petrezselymet felvágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.

Szósz:

Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges, egy kis olajat is adhatunk hozzá) megfonnyasztjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.

Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet és alaposan összekeverjük. A sajt felét is beleszórjuk és jól összeforgatjuk, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.

Összeállítás:

Hozzáadjuk a raguhoz a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük. Ha szükséges, akkor sózzuk, de előbb ne, mert a paprika, sajt, kolbász és szalonna is sós.

Tálaláskor szórjuk rá a maradék sajtot és petrezselymet, majd forrón tálaljuk.

Tipp:

A kolbászos tészta ízét gazdagíthatjuk egy kis füstölt paprika hozzáadásával vagy ha szeretjük a csípőset, csípős paprikakrémet is használhatunk a szószhoz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kolbaszos-fustolt-sajtos-teszta/