Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kolbászos rakott brokkoli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kolbászos rakott brokkoli egyszerű, laktató egytálétel, amely jól használja ki a brokkoli, a rizs és a füstölt kolbász ízeit. A fokhagymás tejföl kellemesen krémesíti az ételt, sütés közben pedig szépen összeállnak a rétegek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szandy0111
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A brokkoli és a rizs előkészítése

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós vízben megpároljuk. Lecsepegtetjük, félretesszük.

A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a rizs kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, borsozzuk, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk a fél zöldpaprikát is. Fedő alatt puhára pároljuk.

A rétegezés

Egy tűzálló tepsit kivajazunk.

A brokkoli felét a tepsi aljára halmozzuk.

Erre egy réteg rizs kerül.

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd a rizs tetejére simítjuk.

A füstölt kolbászt karikára vágjuk, és a tejfölös réteget bőségesen beterítjük vele.

Ráhelyezzük a megmaradt brokkolit, amit ismét tejföllel fedünk be.

Sütés

A tepsit előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Melegen tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk kicsit szaftosabbá tenni, a tejfölbe egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk. A kolbász helyett füstölt tarja vagy bacon is jól működik. A rizsbe kerülő fél zöldpaprikát tálalás előtt eltávolíthatjuk, mert csak az ízesítés a szerepe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is