Elkészítése
A brokkoli és a rizs előkészítése
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós vízben megpároljuk. Lecsepegtetjük, félretesszük.
A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a rizs kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, borsozzuk, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk a fél zöldpaprikát is. Fedő alatt puhára pároljuk.
A rétegezés
Egy tűzálló tepsit kivajazunk.
A brokkoli felét a tepsi aljára halmozzuk.
Erre egy réteg rizs kerül.
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd a rizs tetejére simítjuk.
A füstölt kolbászt karikára vágjuk, és a tejfölös réteget bőségesen beterítjük vele.
Ráhelyezzük a megmaradt brokkolit, amit ismét tejföllel fedünk be.
Sütés
A tepsit előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Melegen tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk kicsit szaftosabbá tenni, a tejfölbe egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk. A kolbász helyett füstölt tarja vagy bacon is jól működik. A rizsbe kerülő fél zöldpaprikát tálalás előtt eltávolíthatjuk, mert csak az ízesítés a szerepe.
