Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos rakott brokkoli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg rizs
  • 0,5 db zöldpaprika
  • 2 szál füstölt kolbász
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 5 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A brokkoli és a rizs előkészítése

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós vízben megpároljuk. Lecsepegtetjük, félretesszük.

A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a rizs kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, borsozzuk, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk a fél zöldpaprikát is. Fedő alatt puhára pároljuk.

A rétegezés

Egy tűzálló tepsit kivajazunk.

A brokkoli felét a tepsi aljára halmozzuk.

Erre egy réteg rizs kerül.

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd a rizs tetejére simítjuk.

A füstölt kolbászt karikára vágjuk, és a tejfölös réteget bőségesen beterítjük vele.

Ráhelyezzük a megmaradt brokkolit, amit ismét tejföllel fedünk be.

Sütés

A tepsit előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Melegen tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk kicsit szaftosabbá tenni, a tejfölbe egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk. A kolbász helyett füstölt tarja vagy bacon is jól működik. A rizsbe kerülő fél zöldpaprikát tálalás előtt eltávolíthatjuk, mert csak az ízesítés a szerepe.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kolbaszos-rakott-brokkoli/