Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásztekercs mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kaávéskanál fűszerpaprika
  • 500 g leveles tésza
  • 1 tojás
  • szezámmag (vagy egész köménymag)
  • só
  • bors

A mártogatóshoz

  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • 0,5 citrom leve

A mártogatóshoz:

  • só
  • bors

Elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés: fűszerkömény, majoránna és pirospaprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk vagy ha nyújtottat vettünk, akkor kitekerjük és a rövidebbik oldalára halmozunk a töltelékből, egyet hajtunk rajta és elvágjuk a tésztát. A hosszú tésztát kisebb tekercsekre vágjuk. Addig folytatjuk a töltést, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.

A tekercsek széleit felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézet jól összekeverjük, adunk hozzá zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget, végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kolbasztekercs-martogatossal/