Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Köleskása recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 bögre köles
  • 5 bögre víz
  • 0,25 bögre kókusztej vagy növényi tejszín (helyettesíthető bármilyen növényi tejjel)
  • vanília kivonat vagy őrlemény
  • csipet fahéj
  • 2 evőkanál datolya paszta vagy édesítő

Elkészítése

A kölest szűrőbe tesszük és alaposan átmossuk!

Áttesszük egy kisebb edénybe az alaposan átmosott kölest, felöntjük a vízzel és elkezdjük főzni. (Én tettem hozzá egy marék mazsolát is. Ha szeretjük, ne hagyjuk ki. Jó ízt ad az ételnek!).

Amikor már megpuhult a köles, akkor adjuk hozzá a datolyát vagy másmilyen édesítőt, vaníliát és fahéjat, ha szeretnénk, öntsük fel a tejjel vagy tejszínnel és fedjük le a fedővel és hagyjuk állni pár percig. Ezután krémes lesz az állaga.

Tálaljuk még melegen gyümölcsökkel. Különböző megvakat is szórhatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/gyors/koleskasa/