Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kötbullar – svéd húsgolyók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A svéd húsgolyók, vagyis kötbullar, igazi klasszikus étel, amelyet a világ minden táján ismernek és szeretnek. A fűszeres, szaftos húsgolyók tejszínes szósszal és burgonyapürével tálalva laktató, mégis könnyen elkészíthető fogást adnak. Ez a kötbullar recept egyszerű alapanyagokból készül, mégis különleges ízélményt nyújt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Húsgolyók

A darált húst egy tálban összekeverjük a vízbe áztatott, kicsavart zsemlével, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a fűszerekkel. Ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával és oregánóval ízesítjük (provence-i fűszerkeverékkel is kiváló). A masszából enyhén nedves kézzel kisebb golyókat formázunk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat kb. 8 percig sütjük, amíg minden oldaluk szépen megpirul. Ezután félretesszük.

Szósz és köret

A szószhoz elkészíthetjük a svéd áruházban kapható tejszínes szósz alapot a csomagoláson szereplő leírás szerint, vízzel és főzőtejszínnel. A húsgolyókat ezzel a szósszal kínáljuk. Köretként burgonyapürét adunk mellé, ami tökéletesen kiegészíti az ételt.

Tipp

Ha a szószt házilag szeretnénk elkészíteni, kevés vajból, lisztből és húslevesből indíthatjuk, majd tejszínnel selymesíthetjük. Áfonya- vagy vörösáfonya-lekvárral tálalva még autentikusabb svéd hangulatot kap az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is