Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kötbullar – svéd húsgolyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db zsemle (vízbe áztatva)
  • 1 fej vöröshagyma (aprítva)
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 2-3 evőkanál majoránna

Elkészítése

Húsgolyók

A darált húst egy tálban összekeverjük a vízbe áztatott, kicsavart zsemlével, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a fűszerekkel. Ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával és oregánóval ízesítjük (provence-i fűszerkeverékkel is kiváló). A masszából enyhén nedves kézzel kisebb golyókat formázunk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat kb. 8 percig sütjük, amíg minden oldaluk szépen megpirul. Ezután félretesszük.

Szósz és köret

A szószhoz elkészíthetjük a svéd áruházban kapható tejszínes szósz alapot a csomagoláson szereplő leírás szerint, vízzel és főzőtejszínnel. A húsgolyókat ezzel a szósszal kínáljuk. Köretként burgonyapürét adunk mellé, ami tökéletesen kiegészíti az ételt.

Tipp

Ha a szószt házilag szeretnénk elkészíteni, kevés vajból, lisztből és húslevesből indíthatjuk, majd tejszínnel selymesíthetjük. Áfonya- vagy vörösáfonya-lekvárral tálalva még autentikusabb svéd hangulatot kap az étel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kotbullar-sved-husgolyok/