Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes, cajun csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Páchoz

  • 2 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál oregenó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 0,5 evőkanál fokhagymapor
  • késhegynyi cayenne bors
  • késhegynyi őrölt bors
  • csipet só

Csirkés tésztához

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 45 dkg csirkemell (apróra vágva)
  • 25 dkg penne
  • 4,5 dl húsleves alaplé
  • 60 g krémsajt
  • 40 dkg aprított paradicsom paradicsomlében

Elkészítése

A pác hozzávalóit egy kisebb edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz és jól összeforgatjuk.

Egy edényben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd megpirítjuk a húst. Amikor a hús megpirult, akkor hozzáadjuk a tésztát, paradicsomot és felöntjük az alaplével. Az egészet összekeverjük és fedővel befedjük.

Az egészet készre főzzük. Amikor a hús és a tészta is puha, valamint a lé nagy részét beszívta, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és összeforrlajuk.

Aprított zöldhagymával megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kremes-cajun-csirke/