Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumpli cordon bleu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg főtt áttört burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20-25 dkg finomliszt
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg szeletelt sajt

Elkészítése

Az áttört, langyosra hűtött burgonyához hozzákeverjük a puha vajat, a tojást, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg jól formázható, közepesen lágy tésztát kapunk.

A masszát lisztezett felületre tesszük, hengerré formázzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott korongok felének a közepére egy korong méretű sonkaszeletet és egy hasonló méretű sajtszeletet helyezünk, végül befedjük egy másik krumplis koronggal. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

A megtöltött korongokat bő, forró olajban mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Frissen, melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/krumpli-cordon-bleu/