Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 púpos ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.
Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.
[box style=”info”]Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.[/box]