Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumpli tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 8 púpos ek finomliszt
  • frissen őrölt bors
  • só
  • zsír, vagy olaj a kisütéshez


Elkészítése:

A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.

Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.

A felesleges zsiradékot felitatom róla.

Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.

[box style=”info”]Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/krumpli-tocsni/