Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplipaprikás magyarosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • fűszerpaprika
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap)
  • 10 dkg kolbász (füstölt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • köménymag
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk kevés vizet, majd a tűzre visszatesszük.

A paprikát és paradicsomot megmossuk és felszeleteljük, majd rátessszük a hagymára. Belerakjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A fokhagymát zúzva belekeverjük. Fűszerezzük (ízlés szerint) és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

Kb 30 perc után a kolbászt felkarikázzuk és belekeverjük a burgonyába. Jól összeforraljuk, majd puha friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/gyors/krumplipaprikas-magyarosan/