Elkészítése
Krumpli pecsenye:
A lereszelt krumplit egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint ízlés szerint sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk közepes lángon. A krumplimasszából evőkanálnyi adagokat teszünk az olajba, és a kanál hátával vékonyra simítjuk. Az alsó oldalukat aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.
A kész krumpli pecsenyéket vastag papírtörlőre tesszük, hogy az olaj feleslegét leitassuk.
Túró:
Egy tálban a ricottát vagy túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, az apróra vágott medvehagymát, a zúzott fokhagymát, valamint ízlés szerint sót és őrölt színes borsot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Tálalás:
A krumplipecsenyéket frissen, melegen kínáljuk a fokhagymás-medvehagymás túróval.

