Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplipecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A krumplipecsenyéhez

  • 80 dkg krumpli (sajtreszelőn lereszelve)
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 cikk fokhagyma (zúzott)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 2-3 evőkanál olaj (a sütéshez )

A túróhoz

  • 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
  • 2 dl joghurt
  • 1 kis csokor medvehagyma (apróra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • só
  • bors (színes)

Elkészítése

Krumpli pecsenye:

A lereszelt krumplit egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint ízlés szerint sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk közepes lángon. A krumplimasszából evőkanálnyi adagokat teszünk az olajba, és a kanál hátával vékonyra simítjuk. Az alsó oldalukat aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.

A kész krumpli pecsenyéket vastag papírtörlőre tesszük, hogy az olaj feleslegét leitassuk.

Túró:

Egy tálban a ricottát vagy túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, az apróra vágott medvehagymát, a zúzott fokhagymát, valamint ízlés szerint sót és őrölt színes borsot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Tálalás:

A krumplipecsenyéket frissen, melegen kínáljuk a fokhagymás-medvehagymás túróval.

https://receptneked.wps.hu/gyors/krumplipecsenye/