Elkészítése
Krumpli elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, és megszórjuk pirospaprikával.
Ezután hozzáadjuk a krumplit, átkeverjük, majd fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal és fokhagymaporral. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és addig főzzük, amíg a krumpli szinte szétmállik, és sűrű szaft képződik.
Tészta főzése
Közben egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd a kockatésztát kevergetve készre főzzük. Leszűrjük, és a krumplis alaphoz keverjük.
Tálalás
A krumplis tésztát frissen, forrón tálaljuk.
Tipp
Aki szereti, kevés pirított szalonnát vagy kolbászkarikát is adhat a krumplis alaphoz, így még tartalmasabb és ízesebb lesz az étel.
