Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 3 dl olaj
  • 2 evőkanál paprikakrém
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál ételízsítő
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kg kocka tészta

Elkészítése

Krumpli elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, és megszórjuk pirospaprikával.

Ezután hozzáadjuk a krumplit, átkeverjük, majd fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal és fokhagymaporral. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és addig főzzük, amíg a krumpli szinte szétmállik, és sűrű szaft képződik.

Tészta főzése

Közben egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd a kockatésztát kevergetve készre főzzük. Leszűrjük, és a krumplis alaphoz keverjük.

Tálalás

A krumplis tésztát frissen, forrón tálaljuk.

Tipp

Aki szereti, kevés pirított szalonnát vagy kolbászkarikát is adhat a krumplis alaphoz, így még tartalmasabb és ízesebb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/krumplis-teszta-3/