Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricadarás pisztrángfilé céklával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • személyenként 1 db pisztráng filé
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 citrom
  • 1 teáskanál zabliszt
  • 1 teáskanál kukoricadara
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • só

Köret

  • 2 db előfőzött cékla
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csipet szezámmag
  • 1 evőkanál tökmag

Elkészítése

A pisztrángot megmosom, leitatom a vizet róla egy papírtörlővel, meglocsolom frissen facsart citromlével, sózom és borsozom.

Egy kis teflon serpenyőbe teszem az olajat és beleteszek két db citrom karikát.

A halat beleforgatom a lisztes keverékbe (zabliszt, kukoricaliszt és paprika keveréke) és felmelegített serpenyőbe teszem a bőrös oldalával lefelé, 2-3 percig sütöm, majd megordítom és a másik oldalát is 1-2 percig sütöm.

Visszafordítom a bőrös oldalára, lefedem és hagyom még kb egy percig. Ha a citrom kezdene túl sülni, akkor azt kiveszem belőle.

Ameddig sül a hal elkészítem a köretet. Az olívaolajon megpirítom a magvakat és ráteszem a felszeletelt céklát. Jól összerázom és felmelegítem.

Utána tányérra helyezem a hallal és egy kis tökmagolajjal meglocsolom. Rukkolával tálalom.

https://receptneked.wps.hu/gyors/kukoricadaras-pisztrangfile-ceklaval/