Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 80 ml tej
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 doboz csemege kukorica (425 ml)
- a sütéshez 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojás, a tejet és fűszereket.
15 percet pihentetjük a tésztát és utána hozzákeverjük a levétől lecsepegtetett kukoricát.
Az étolajat a serpenyőben felhevítjük.
Kisebb merőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe. Amint az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!
Tálalhatjuk tejföllel és reszelt sajttal.