Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk.

A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.

A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a lecsepegtetett guinoát, beleütjük a tojást, rászórjuk a pirospaprikát összegyúrjuk jó alaposan az egészet.

Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a húsos masszából és forró olajban kisütjük.

Amíg a sül a fasírt, addig elkészítjük a mártást. A maradék megpárolt hagymára rádobjuk a az összeaprított petrezselyemlebvelet, átforgatjuk, felöntjük tejjel és ízesítjük borssal, sóval és szerecsendióval.

Felforraljuk a mártást, majd a tejszínt kikeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a mártást, végül botmixerrel pürésítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is