Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lapcsánka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • delikát
  • bors
  • só
  • 2 db tojás
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • olaj
Lapcsánka kép

Elkészítése

Lereszeljük a burgonyát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a delikátot, a borsot, a 2 tojást és a lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük.

Forró olajat hevítünk egy palacsintasütőben. A burgonyás keveréket kanalanként tesszük a forró olajba, majd a kanál hátával ellapítjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Addig sütjük, amíg mindkét oldala aranybarnára pirul.

Ízlés szerint tejföllel vagy más kiegészítővel tálalhatjuk, ki-ki, ahogy szereti. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/lapcsanka-2/