Hozzávalók:
- 15 dkg leveles tészta (fél csomag, bolti)
- 15 dkg lazac (filézett, bőr nélkül)
- 5 dkg spenót (lehet mirelit is)
- 5 dkg mozzarella
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítése:
A leveles tésztából 0,5 cm vastag, kb. 20 x 20 cm-es négyzetet formázok. A tészta közepére helyezem a lazacfilét.
Sózom, borsozom, majd a lazacra halmozom a spenótot (mirelit esetén félig kiolvadt zöldséggel dolgozom). A spenótot is fűszerezem, majd az egészet megkoronázom a mozzarella sajttal.
A tészta sarkait felhajtva batyut formázok, tetejét a felvert tojással megkenem.
Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverés esetén 180) 20 perc alatt aranybarnára sütöm.