Elkészítése
Lecsó alap készítése
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is.
Máj és rizs hozzáadása
A megtisztított csirkemájat a lecsós alaphoz adjuk. Ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, majd kb. 8 dl vízzel felöntjük.
A rizst hideg vízzel leöblítjük, és amikor a máj főni kezd, hozzáadjuk a lábasba. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Pihentetés és tálalás
Ha elkészült, a lábost levesszük a tűzről, lefedve további 10 percig pihentetjük, hogy a rizs magába szívja a maradék szaftot. Melegen tálaljuk.
Tipp
A lecsós-rizses májhoz adhatunk egy kevés erőspaprikát is, ha csípősebbre szeretnénk. Savanyúsággal vagy friss kenyérrel tálalva lesz igazán finom
