Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Lecsós-rizses máj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsós-rizses máj egyszerű, mégis laktató étel, amelyben a szaftos csirkemáj és a zöldséges lecsó alap találkozik a rizzsel. Gyorsan elkészül, így hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Lecsó alap készítése

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is.

Máj és rizs hozzáadása

A megtisztított csirkemájat a lecsós alaphoz adjuk. Ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, majd kb. 8 dl vízzel felöntjük.

A rizst hideg vízzel leöblítjük, és amikor a máj főni kezd, hozzáadjuk a lábasba. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Pihentetés és tálalás

Ha elkészült, a lábost levesszük a tűzről, lefedve további 10 percig pihentetjük, hogy a rizs magába szívja a maradék szaftot. Melegen tálaljuk.

Tipp

A lecsós-rizses májhoz adhatunk egy kevés erőspaprikát is, ha csípősebbre szeretnénk. Savanyúsággal vagy friss kenyérrel tálalva lesz igazán finom

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is