Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós-rizses máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl rizs
  • 35-40 dkg csirkemáj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Lecsó alap készítése

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is.

Máj és rizs hozzáadása

A megtisztított csirkemájat a lecsós alaphoz adjuk. Ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, majd kb. 8 dl vízzel felöntjük.

A rizst hideg vízzel leöblítjük, és amikor a máj főni kezd, hozzáadjuk a lábasba. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Pihentetés és tálalás

Ha elkészült, a lábost levesszük a tűzről, lefedve további 10 percig pihentetjük, hogy a rizs magába szívja a maradék szaftot. Melegen tálaljuk.

Tipp

A lecsós-rizses májhoz adhatunk egy kevés erőspaprikát is, ha csípősebbre szeretnénk. Savanyúsággal vagy friss kenyérrel tálalva lesz igazán finom

https://receptneked.wps.hu/gyors/lecsos-rizses-maj/