Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Lilahagymás-sajtos-sonkás táska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, és körülbelül 2 óra alatt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd hat darab, dupla téglalap méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik felét késsel bevagdossuk – ez kerül majd felülre, így a töltelék szépen átsülhet és látványosan mutat. A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát vékony csíkokra szeleteljük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
darazsilona
Beküldte: 2013.07.03.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, és körülbelül 2 óra alatt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd hat darab, dupla téglalap méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik felét késsel bevagdossuk – ez kerül majd felülre, így a töltelék szépen átsülhet és látványosan mutat.

A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a sajtot lereszeljük, majd az egészet egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tészták sima felére elosztjuk a tölteléket, ráhajtjuk a bevagdosott fedőlapokat, majd a széleket villával alaposan lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tészták tetejét felvert tojással megkenjük, majd forró sütőbe tesszük, és körülbelül 15 perc alatt szép pirosra és ropogósra sütjük. A megsült táskákat papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Hűlés után tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
darazsilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is