Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 5 tojás
  • 40 ml vanília aroma
  • 3 evőkanál porcukor
  • 100 g kristálycukor
  • 2 csipet só

Elkészítése

Szétválasztjuk a tojásokat.

A fehérjéhez egy csipet sót adunk, majd elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.

Egy edénybe beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vanília aromát és felforraljuk. Egy kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a felvert habból a forró tejbe, majd főzzük meg. Kb 3 perc után forditsuk meg a habfelhőket és további 3 percig főzzük a másik oldalukat is.

Amikor megfőttek, egy nagyobb tányérra szedjük és hűtőbe tesszük tálalásig.

A tejet félretesszük és langyosra hűtjük.

A tojássárgákat a másik csipet sóval felverjük és közben a cukrot hozzáadjuk. Amikor már habos, hozzáadunk egy keveset a langyosra hűlt tejből és elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és jól elkeverjük. Visszaöntjük az egészet a tejes fazékba és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, kihütjük tálalásig hűtőben tartjuk.

A tojásfehérje habbal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/madartej-18/