Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Maradékmentő rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 dkg hús (maradék sült hús, főtt, füstölt tarja...stb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag mirelit zöldség (45 dkg)
  • 4 dl tyúkhúsleves alaplé
  • 2 bögre rizs
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítése

2 külön edényben kevés olajat hevítettem.

Az egyikben megpirítottam a rizst, a másikban megdinszteltem a felkockázott hagymát.

Ha a rizs már szépen megpirult, akkor felöntöm az alaplével, hogy ellepje és hagyom főni, puhulni. Néha-néha megkeverem, hogy ne tapadjon le és készre főzöm.

A hagymát megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés alaplével. Összekeverem, majd hozzáadom a felkockázott/ csontról lefejtett húst és tarját. Pár percig kevergetve főzom és ha szügséges, akkor ízesítem. Hozzáadom a zöldséget majd hagyom tovább főni. Pici alaplével még felöntöm, ha szügséges.

Ha már puha a rizs és a zöldség is, akkor a rizst a húshoz keverem. Jól összekeverem, majd a tűzről levéve, lefedve hagyom még pihenni pár percig. A rizs szépen magába szivja a fölösleges vizet és az ízek is összeérnek.

Reszelt sajttal tálalom.

Gyors, egyszerű és a vasárnapi ebédről maradt húst remekül fel lehet használni, így nem megy kárba.

https://receptneked.wps.hu/gyors/maradekmento-rizotto/