Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Margaréta kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab vajas croissant
  • 1 dl vörösbor (kb)
  • 3 dl szilvalekvár (kb, esetleg 4)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2,5 dl olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz (vaníliás vagy fahéjas)

Elkészítése

A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük.

A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk vele. Vigyázzunk, ne áztassuk el!

A kifliket megtöltjük a szilvalekvárral összekevert tésztával, majd a tetejükkel lezárjuk.

Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni), majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.

Forró olajban minden kisütjük.

Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/margareta-kifli/