Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Matrózhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg hús (vesepecsenyéből, fehérpecsenyéből, hátszínből, felsálból vagy pacsniból készülhet)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst egyujjnyi vastag, kétujjnyi széles hosszúkás darabokra vágjuk, és mindegyiken egy szalonnadarabkát átszúrva, sóval, borssal bedörzsöljük. Az olajban fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, nagy lángon megforgatjuk benne a húst, és a cikkekre vágott paradicsomokat meg két fölszeletelt zöldpaprikát mellé dobunk.

Egy kevés vízzel (vagy vörösborral) jó puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A tál közepére rakjuk a húst, vajas galuskával koszorúzzuk, és rászórjuk a maradék, karikákra vágott zöldpaprikát.

https://receptneked.wps.hu/gyors/matrozhus/