Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán hamburger recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús (kb. 20% zsírtartalmú)
  • 40 dkg darált birkahús
  • 0,5 fej vöröshagyma (apóra vágva )
  • 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva )
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanálnyi petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kanálhegynyi őrölt fahéj
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • bors

Friss zöldségek

  • saláta
  • lilahagyma
  • uborka
  • paradicsom

Öntetek

  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

Elkészítése

A jól lehűtött húsokat helyezzük egy tálba, adjuk hozzájuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az olíva olajat, a petrezselymet, a koriandert, az oreganot, a bazsalikomot, a fahéjat, a tojás sárgáját és a fűszereket. Dolgozzuk el a hozzávalókat, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon. Ezt követően a húst tegyük vissza a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

A húsból vizes kézzel formáljunk 8 egyforma korong alakú pogácsát, amelynek a külsejét kenjük be olíva olajjal. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőn süssük meg a húspogácsákat, mindkét oldalunkon 4-5 percig.

A mediterrán hamburgert friss zöldségekkel, pitában tálaljuk, mellé pedig válasszunk egy testes vörösbort, mondjuk cabernet sauvignont.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/gyors/mediterran-hamburger/