Elkészítése
A galuskát előre elkészítve vettük, így ezt csak készre kellett főzni, de természetesen el lehet készíteni a galuskát a szokványos módon is.
A tejfölt és a juhtúrót össze kell keverni a készre főtt galuskával. A medvehagyma levelét – de akár a szára is mehet bele – össze kell vágni nagyon apróra (ezt géppel is megtehetjük) és ezt szintén belekeverjük az ételbe. Ízlés szerint lehet sózni végül az ételt, de óvatosan, hiszen a legtöbb juhtúró alapból is igen sós!
Jó étvágyat!
Sztori:
Édesanyám rendelt medvehagymát tőlünk a csarnokból, mert szeretett volna készíteni valamit belőle, de mivel csak egy csokor volt, így ahhoz az ételhez ez a mennyiség kevés lett volna. Estére, amikor hazaértünk, ez az étel várt minket, mivel alapból volt juhtúró, tejföl és galuska is a hűtőben. Az ételt este csak hidegen kóstoltuk meg, de úgy is hatalmas sikere volt, így mindenki izgatottan várta a következő napi ebédet. Nagyon dominál a medvehagyma és a juhtúró íze, csak ajánlani tudom!
Én személy szerint ide még sose küldtem be receptet, de úgy éreztem, hogy ezt meg kell osszam mindenkivel! A fent felsorolt alapanyagok mennyisége ízlés szerint változtatható természetesen, hiszen édesanyám csak körülbelülire tudta megtippelni azokat az étel improvizatív jellege miatt!
